E-Ticaret yapan firmalar yurt dışına satış gerçekleştirdiğinde ödeme alma yöntemleri de merak edilir. Yurt Dışından Ödeme Alma Yöntemleri Neler? Sorusu bu nedenle araştırılanlar arasındadır. İşletmeler E-Ticaret platformları üzerinden ürün ya da hizmet satışı gerçekleştirebilir.

Günümüzün değişen yaşam biçimlerinde ticari faaliyetler dijital kanallar üzerinden yapılabilmektedir. Ürün ve hizmet pazarlaması yapan firmaların bu işlemler için online kanalları kullanması sonucunda çok sayıda kişi ile iletişim kurması sağlanır. Satış sonrası ödeme alınacağı zaman yurt dışına yapılan işlemler için ödeme kanallarına ihtiyaç duyulacağından bunların hangi mecralar olduğunun da doğru anlaşılması gerekir.

Yurt Dışından Ödeme Alma Yöntemleri

Yurt dışına satış yapan firmalar ödeme alacakları zaman Yurt Dışından Ödeme Alma Yöntemleri hakkında da bilgi sahibi olmalıdır. Satış sonrası ödeme yöntemleri arasında yer alan uygulamalardan bazıları şunlardır:
* EFT
* Havale
* Mobil Ödeme
* Cüzdan
* Kredi Kartı
* Banka Kartı
* SWIFT

Firmalar yurt dışı satışları sırasında bankalardan sanal pos temin ederek ödeme alabilmektedir. Havale işlemleri ile firma bankalar arasında ödeme transferi gerçekleştirebilir. Bu sayede alıcılar ürün ve hizmet satın aldıklarında firmanın hesap numarasına ödemeyi yapar. Havale yönteminde işletme hesabı ile banka hesabının aynı banka üzerinden olması gerekir. Farklı bankalar üzerinden yapılan havale işlemleri geçerli olmamaktadır.

E-İhracat yapılırken tercih edilmeyen bu yöntem yabancı müşterilerin farklı bankaları tercih etmesi nedeni ile işlevsel değildir. EFT yöntemi ise daha sık tercih edilen bir uygulamadır. SWIFT uygulaması ise döviz cinsinden para aktarımı yapmaya olanak tanımaktadır. Bankaların kendine özgü SWIFT kodları üzerinden bu ödeme işlemleri yapılabilmektedir.

Teknolojik gelişmelerin hızlı bir biçimde ilerlemesi uygulamaların da çeşitlenmesine yol açmaktadır. EFT ile gerçekleştirilen ödeme yöntemlerinin yanı sıra günümüzde mobil uygulamalardan da yararlanıldığı görülür. Kripto paralar aracılığı ile de işlem yapılabilmektedir.

Western Union da bir ödeme yöntemi olarak kullanılmaktadır. Yurt dışın dan para trans feri yapmak isteyenler için tercih edilebilecek bir metot olan Western Union kolay bir şekilde uygulanabilir. Kredi kartı ve banka kartı ile de yurt dışından ödeme alınabilir. Sanal pos aracılığı ile yapılan bu ödemelerde müşteriler sahip oldukları kartlar üzerinden işlem yapabilmektedir.

Online hesap cüzdanları oluşturularak da yurt dışından ödeme alınabilmektedir. Skrill, Stripe gibi ödeme sistemleri ile bu işlemler yapılabilir. Skrill adı verilen uygulama aynı zamanda E-cüzdan olarak bilinir. Sık kullanılan b ir ödeme yöntemi olması ile de öne çıkar.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

19 Ocak 2023WEBBUSİNESS E-Ticaret Paketleri

Yorum Yapın