Sanal platformlarda ürün ve hizmet satın almak dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Ticari faaliyetler dijital platformlar üzerinde yapılabilirken dünyanın da küresel ölçekte bir araya gelmesi rekabet ortamını artırıyor. Birçok pazaryeri dünya genelinde satış yaparken her birinin kullandığı yöntemler farklı olabiliyor.

Walmart gibi pazaryerleri kendine özgü çalışma yöntemleri ile öne çıkar. Satıcıların belli kriterlere uyması beklenirken satışı yapılacak ürünlerin de satış noktasının Amerika olması esas alınır. Firma satış yapmak istediğinde Amerika’da bir satış geçmişinin olması istenir.

Ticari faaliyetler geleneksel yöntemlerin yanı sıra yeni nesil uygulamalarla da desteklenir. Firmaların uzun vadede ayakta kalabilmesi için güncel gelişmeleri yakından takip etmesi zorunludur. Bu nedenle de dijital ortamlarla uyumlu hareket etmek ürün ve hizmet satışları için gereklidir.

Yurtdışında Tercih Edilen Pazaryerleri

Yurtdışında tercih edilen pazaryerleri farklı özellikleri ile öne çıkar. Bunlar arasında yer alan çeşitli örnekler bulunur. Walmart, Ebay, Etsy, gibi çeşitli platformlar üzerinden satış yapılabilir. Walmart üzerinden satış yapmak isteyen kullanıcıların öncelikle bir hesap açması istenir. Walmart benzersiz ürün çeşitleri ve rekabetçi fiyatlandırması ile oldukça çok kullanılan bir platformdur.

Etsy ise e-ticaret yapanların tercih ettiği pazaryerleri arasında yer alan bir başka isimdir. Etsy üzerinden yapılan satışlar el emeği ürünleri içerir. Etsy tasarım ürünlerini satarken dropshipping uygulamalarından yararlanılır. Satıcı bu çalışma sırasında tedarikçi firma ile ortak hareket eder.

Satıcı firmalar dropshipping yöntemi sayesinde depolama gereksinimlerine de yanıt bulur. Stok kontrolleri, depolama işlemleri, kargo çalışmaları tedarikçi firmanın sorumluluğunda gerçekleşir. Dropshipping uygulaması sayesinde satıcı firmanın iş yükü azalır.

Tüketiciler bu pazaryerini ziyaret ettiklerinde satın almak istedikleri ürün çeşitleri arasında sanal ortamda gezinti yapabilir. Dropshipping uygulaması stoksuz satış olarak bilinir. Tedarikçi firma bu çalışma sırasında lojistik hizmetlerini satıcı firma adına gerçekleştirir. Vintage olarak adlandırılan ürünler içinse Etsy pazaryeri tercih edilir.

Walmart Amerika menşeili bir pazaryeridir. Walmart Türkiye ayağı üzerinden de tüketiciler çeşitli ürünleri satın alabilir. Satıcı şirketler Walmart üzerinden üyelik gerçekleştirdiklerinde ürünlerini satabilir. Bu çalışma sırasında ürünlerin satış noktası Amerika olmalıdır.

Amazon da bu tür pazaryerleri için örnek bir platformdur. Amazon uygulaması aracılığı ile de dropshipping çalışmalarından yararlanılabilir. Satıcı firma Amazon ile ortaklık kurduğunda satış işlemleri için gerekli çalışmalar Amazon tarafından yapılır. Satıcılar lojistik desteğini profesyonel firmalardan aldıklarında çalışmalarının kalitesinde artış yaşanır.

Satıcı firmalar bu tür profesyonellerle çalıştıklarında maliyet avantajı yakalar. Satıcı firmaların işini kolaylaştıran dropshipping uygulaması ile satıcı satacağı ürün çeşidine odaklanabilir. Ürünlerin paketlenmesi, satış kontrolleri, gönderimin ardından müşteri ilişkileri yönetimi de Amazon tarafından yapılır.

Birçok pazaryeri aracılığı ile satış yapmak şirketler açısından oldukça kolaydır. Bu tür uygulamalar günümüzün değişen ihtiyaçlarına hızlı çözüm üretebilmeleri açısından sıklıkla tercih edilir. Amazon’da satış yapmak isteyenler için de sistemde üyelik oluşturulması gerekir.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

03 Ekim 2022WEBBUSİNESS E-Ticaret Paketleri

Yorum Yapın