E-ticaret yaparken kâr elde etmenize yarayan en büyük faktör, bir web sitesi açmaktır. Günümüzde e-ticaret siteleri, bu sektöre adım atan herkesin ilk olarak yaptıkları şeylerden birisidir. E-ticaret siteleri daha fazla müşteri çekmek ve verilen hizmetlerin, satışı yapılan ürünlerin tanıtımını yapmak için bulunmaz bir nimettir. Bunun sebebi gelişen teknoloji ile beraber insanların, günlerinin çoğunluğunu internet ve sosyal medyada geçirmeleridir. İnsanların çoğu işlerini internet aracılığıyla gerçekleştirir. Bu nedenle e-ticaret sitesi açmak, işinizin tanıtımını yapmak için bir konfor ve bir kârdır. E-ticaret sitesi açarken dikkat edilmesi ve unutulmaması gereken aşamaların başında, sitenin güvenliği gelmektedir. Web sitenize giriş yapan müşterilerin bilgilerini korumak ve bu konuda müşterileri bilgilendirmek, işiniz için büyük önem arz etmektedir.

SSL Sertifikaları

Eğer web siteniz üzerinden satış yapıyorsanız, ilk olarak SSL ile şifreleme işlemini gerçekleştirmelisiniz. SSL ile şifreleme yapmak, web sitenizin “HTTP” yerine “HTTPS” protokolüne sahip olması demektir. Bu protokol sayesinde, sitenize giriş yapan müşteriler URL alanında bir kilit simgesi görürler. Bu yeşil renge sahip kilit, sitenin güvenli olduğuna, müşterilerin girdikleri bilgilerin korunduğuna işaret eder. E-ticaret sitenizin SSL ile şifrelenmesi ile müşteriler rahat bir şekilde alışveriş yapar. Bu sertifika müşterinin bilgilerini korumakla beraber, müşteriye güven verdiğinden dolayı, daha fazla alıcı çekmenize olanak tanır. SSL sertifikasına GoDaddy sayesinde sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu tarz siteler aracılığıyla bu sertifikayı almak ve e-ticaret sitenize aldığınız sertifikayı kurmaktır.

Verileri Düzenli Aralıklarla Yedeklemek

Müşteri bilgilerini korumak için SSL sertifikalarından sonra yapılabilecek bir diğer işlem, verileri yedeklemektir. Her web sitesi fidye yazılımı saldırıları gibi problemlerle karşı karşıya kalabilir. Sitenizin bir saldırıyla ya da çökme ihtimali ile karşılaşmaması için verilerinizi düzenli aralıklarla yedeklemelisiniz. Sık aralıklarla veri yedeklemek maalesef sitenize gelebilecek saldırıları durdurmaz. Ancak bu saldırılardan alacağınız hasarı en aza indirgemenize yardımcı olur. E-ticaret sitenizi herhangi bir saldırıdan yahut bir tehditten az hasarla kurtarmak için otomatik yedeklemeleri kullanabilirsiniz. Bu yedeklemeler belli aralıklarla web sitenizin bir kopyasını oluşturur. Sitedeki verileri yedekleyerek, müşterilerinizin bilgilerini de güvence altına almış olursunuz. Yaptığınız güvenlik önlemlerini müşterileriniz ile paylaşarak, onları bilgilendirebilirsiniz. Yapılan önlemler müşterileriniz ile aranızdaki bağı da kuvvetlendirir. Çünkü birçok müşterinin e-ticaret sitelerinden yaptığı alışverişlerde önceliği güvenliğidir. Güvenli bir web site, sizleri zarara uğratmamakla kalmayıp aksine kâr elde etmenize yardımcı olur.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

09 Mayıs 2023WEBBUSİNESS E-Ticaret Paketleri

Yorum Yapın