Günümüzde e-ticaret giderek daha popüler hale geliyor ve şirketlere markalarını tanıtmak ve ürünlerini dünya çapında satmak için olağanüstü bir platform sağlıyor. Ülkemizde e-ticaret faaliyetinde bulunan şirket sayısının 2021 yılında bir önceki yılın iki katına çıktığını da göz önünde bulundurursak, e-ticaretin müşterilerin alışveriş yelpazesine yansıması da kaçınılmazdır. Haydi hep beraber 2022 yılında internet üzerinden en çok satılan ürünlere göz atalım:

1. Hazır Yemek
Pandemide hızlanan evden sipariş furyası, pandemi bittikten sonra da hızla devam ediyor. Tercih edilen online platformların arasında Trendyol, Hepsiburada gibi genel mağazalar bulunurken, Yemeksepeti ve Getir gibi hazır yemek üzerine odaklanan şirketler de sıklıkla yaptıkları kampanyalar sayesinde devamlı bir şekilde tercih ediliyor. Aynı zamanda online platformlar, farklı bir gelir kapısı arayan kadınlar için de tercih edilen bir zemin.

2. Temizlik ve Hijyen Ürünleri
Tıpkı hazır yemekte olduğu gibi, temizlik ve hijyen ürünlerinin tercih edilmesinde de rol oynayan en büyük faktör kuşkusuz pandemiydi. Birçok insanın sahip olduğu temizlik hassasiyeti, bulaşıcı bir hastalık ile beraber zirve yaptığı için, 2021 yılında bu alanda bir artış görülmüştü. Bunun etkisi şüphesiz ki 2022 yılında devam ediyor. El dezenfektanları, N-95 yüz maskeleri gibi ürünler en çok satın alınan ürünler arasında. Aynı şekilde virüse karşı tedbir almak amacıyla elektrik süpürgesi ve robot süpürgeler gibi ürünlere karşı da talep arttı.

3. El Yapımı Takı ve Çantalar
Belki de etrafınızda online satış yapmaya başlayan birçok kişinin, hususen kadınların el yapımı takı ve çantalar yaparak satışlarına başladıklarını duymuşsunuzdur. Türkiye’de örfi bir meslek olan bu zanaat, müşterilerin modern taleplerine de hitap edebilecek şekilde artık online platformalarda da yerini alıyor.

4. Spor Giyim ve Fitness Ürünleri
Yine pandeminin etkisiyle evde spor yapmak da oldukça yaygın hale geldi. Belirli platformlar üzerinden veya online spor koçlarıyla spor programlarını edinen kimseler, bunun bir sonucu olarak spor malzemelerine de ihtiyaç duyar hale geldiler. Bunun yanında atlet, spor taytı ve spor sütyeni gibi ürünler sadece spor yapmak isteyenlerin değil, rahat bir günlük giyime sahip olmak isteyen kimseler için de çokça tercih edilen ürünler arasında.

5. Hamile Giyim
E-ticaret sitelerinin sıklıkla satışını yaptığı ürün kategorilerinden biri de, hamileliğin zorluğuyla bu ürünlere daha kısa sürede ulaşmak isteyen kadınların tercih ettiği hamile giyim kategorisidir. Bugün, hamile kadınların kullanabileceği çok çeşitli şık, rahat ve uygun fiyatlı hamile giyim ürünleri bulunmaktadır. Modaya uygun elbiseler ve üstlerden rahat tayt ve kot pantolonlara kadar her kadın ve hamileliğin her aşaması için belirli ürünler mevcuttur.

6. Yapı Malzemeleri
COVID-19 salgını, insanların evlerinde daha fazla zaman geçirmesine yol açtı ve bu da onların evlerinde belirli değişiklik yapma ihtiyaçlarını artırdı. İhtiyaçlardaki bu artış; silikon bantlar, tornavidalar, çekiçler ve koltuk altı sürgüleri gibi inşaatla ilgili çeşitli ürünlerin satışlarında bir artışa neden oldu.

paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

20 Aralık 2022WEBBUSİNESS E-Ticaret Paketleri

Yorum Yapın