İşletmelerin e-ticaret platformları üzerinden yaygın olarak hizmet vermesi gelişen teknolojilerle doğru orantılıdır. Dünyanın gittikçe küresel ölçekte bir araya gelmesine bağlı olarak ürün ya da hizmet satın almak isteyen tüketiciler için online platformlarda alışveriş yapmak oldukça kolaydır. E-ticaret sitesi açılacağı zaman ise ücreti ya da ücretsiz bir platforma sahip olmak mümkündür. Neden Ücretli E-ticaret Sitesi Açmalısınız? Sorusunun yanıtı bundan dolayı merak edilir.

E-ticaret sitesi oluşturmak için bazı çalışmaların yapılması zorunlu olurken öncelikle hangi sektörde yer alınacaksa bu alanda bir araştırma yapılması gerekli olur. Hedef kitle ve potansiyel müşterilerin ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi gerekirken işletmelerin bu alanda piyasa araştırması yapması zorunludur.

Ücretsiz E-ticaret Sitelerinin Dezavantajları

E-ticaret sitesi ücretli ya da ücretsiz olarak kurulabilen bir platformdur. Bu uygulama sayesinde hedef kitleye ürün ve hizmetlerin satış ve pazarlaması yapılırken Ücretsiz E-ticaret Sitelerinin Dezavantajları hakkında fikir sahibi olmak karar verme aşamasında işletmelerin çalışmalarında kolaylık sağlar.

  • Firmaların ürün çeşitlerine bağlı olarak alt yapının yeterli olması gerekir. Ücretsiz kurulumlarda standart paketler üzerinden hizmet alınır. Bundan dolayı da firmanın faaliyet alanı açısından bu paketlerin teknik anlamda yetersiz kalması söz konusu olabilir.
  • Hızlı açılmayan bir web sitesinde kullanıcılar beklemek istemez. Bundan dolayı da hızlı bir erişim sağlanması gerekli olur.
  • Sanal ortamlarda alışveriş yapılacağı zaman müşteriler açısından önemsenen durumlardan biri de güvenli bir ödeme yöntemidir. Bundan dolayı da kullanılacak yazılım programlarının teknik yeterliliğe sahip olması istenir.
  • Ücretsiz e-ticaret sitelerinde kullanılan standart temaların yetersiz kalma ihtimali olurken site tasarımının işlevsel olması kullanıcılar açısından oldukça önemlidir.
  • Kullanıcı dostu bir ara yüzün yanı sıra kolay kullanıma sahip olması e-ticaret sitesinde aranan bir diğer özelliktir. Sitenin istenilen tasarım özelliklerine sahip olması kullanışlı tema seçenekleri ile mümkün olurken katılımcıların kolay alışveriş yapmasına da imkân yaratmalıdır.
  • Ücretsiz sitelerde oluşabilecek güvenlik açıkları nedeni ile bu tür uygulamaların tercih edilmediği görülürken aynı zamanda da sitedeki işlemlerin istatiksel olarak takip edilmesi gerekir.
  • Ücretsiz e-ticaret platformlarında müşteri analizlerinin yapılamadığı görülürken bu durum teknik yetersizlikler arasında kabul edilir.
  • Ayrıca ücretsiz e-ticaret sitelerinde işletmenin teknik aksaklıklar karşısında muhatap olabileceği kimse bulunmazken teknik destek açığı bulunur. Bundan dolayı da kullanıcılar açısından istenmeyen bir durumla karşılaşılır.
  • Ücretli olarak kurulacak bir e-ticaret sitesi firmanın güncel ihtiyaçlarının yanı sıra ileriye dönük gereksinimlerini de karşılayabilecek nitelikte olur. Bundan dolayı da standart bir e-ticaret sitesi yazılımı çoğu zaman yetersiz kalır.
paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

10 Ağustos 2021WEBBUSİNESS E-Ticaret Paketleri

Yorum Yapın